BBC ascunde realitatea dramatica a schimbarillor climatice?

0
403
Cum pot fi limitate efectele schimbărilor climatice
BBC ascunde realitatea dramatica a schimbarillor climatice?

Dupa acuzatiile aduse de media britanica realizatorilor unor serii de documentare marca BBC, pentru faptul ca acestia au folosit cadre prelucrate digital si au prezentat imagini filmate intr-o gradina zoologica, ca imagini „autentice” din Arctica, disputa continua.

Dupa acuzatiile aduse, realizatorii emisiunii Frozen Planet, o emisiune cu peste un milion de fani, si comentatorul Sir David Attenborough, au sustinut ca au luat deciza de a filma in gradina zoologica din „dorinta de proteja animalele”.

The Guardian arata insa cu degeteul spre producatori pe care ii acuza de trivialitate si cere ca telespectatorii sa fie informati cu privire la „falsurile” care sunt prezentate in documentare, inclusiv la situatiile in care animale salbatice sunt impuscate in captivitate, asa cum se intampla in unul din materialele asupra carora planeaza ideea ca au fost manipulate fie in timpul filmarilor, fie in studiouri, in timpul editarii.

Dupa seria de articole din media britanica, directorul general al BBC a fost chemat la Comisia de Cultura, in timp ce The Guardian, dar si ale publicatii acuza BBC.

BBC face documentare false – ursi filmati la Zoo, in loc de Polul Nord

„Oamenii privesc aceste materiale pentru ca le cred veridice. Adevarul este mai important in aceste materiale decat frumusetea imaginilor. Ori tocmai aceasta idee este cea care a fost incalcata”, scrie The Guardian, care aminteste ca BBC nu se afla pentru prima data intr-o astfel de situatie.

„Sunt doua probleme. Filmele BBC au creat impresia, falsa, de securitate si abundenta in lumea animala, ascunzand sau trucand situatia reala in care se afla unele specii si agresiunea omului asupra unor ecosisteme care sunt grav afectate.

A doua este atitudinea BBC fata de cei care pun sub semnul intrebari realitatea schimbarilor climatice, sub pretextul ca subiectul trebuie sa beneficieze de posibilitatea de a fi analizat si pro si contra”, scrie The Guardian, care califica drept „sinstra” atitudinea BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.