Buzau: Brazi seculari taiati ilegal de 5 barbati

In urma unei actiuni initiata de politistii buzoieni in baza „Planului Padurea” organizat pentru combaterea ilegalitatilor in domeniul silvic, au fost descoperiti aproximativ 100 de metri cubi de material lemnos taiati ilegal, transmite corespondentul AMOS News.
copaci seculari
Potrivit unui comunicat remis vineri de IPJ Buzau, oamenii legii impreuna cu reprezentanti ai I.T.R.S.V. Focsani, au verificat miercuri o suprafata de 17,74 ha padure proprietate privata, situata pe raza localitatii Gura – Teghii.

Cu aceasta ocazie au fost identificate 67 cioate de arbori taiati ilegal, cu un volum 98,57 m.c., a caror valoare a fost evaluata la 19.156 lei. Trei dintre arborii care au fost taiati ilegal erau brazi seculari, cu dimensiuni ale cioatelor de peste un metru. La fata locului au fost gasiti si indisponibilizati in vederea continuarii cercetarilor 62 de busteni de rasinoase, cu un volum de 79 m.c. Din verificarile efectuate s-a stabilit ca autorii taierii ilegale sunt 5 barbati cu varste cuprinse intre 50 si 68 de ani, toti din comuna Gura Teghii, pe numele carora s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de taiere fara drept de arbori.

Cercetarile sunt continuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Sursa: Universul Padurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *