Primaria din Buzias a inceput o campanie impotriva exploatarii gazelor de sist in regiune

0
501
Prim?ria din Buzia? a început o campanie împotriva exploat?rii gazelor de ?ist în regiune
Primăria din Buziaş a început o campanie împotriva exploatării gazelor de şist în regiune
Primaria din Buzias a inceput o campanie impotriva exploatarii gazelor de sist in regiune
Primaria din Buzias a inceput o campanie impotriva exploatarii gazelor de sist in regiune

Statiunea Buzias se afla pe lista locatiilor unde in urmatorii ani vor fi extrase gaze de sist. Agentia Nationala pentru Resurse Minerale a incheiat un acord de concesiune si exploatare in perimetrul EX-11 Buzias, spre nemultumirea autoritatilor locale.

Administratia se teme ca o eventuala exploatare a gazelor de sist ar afecta resursele de apa minerala din localitate, si nu numai. „Am inaintat Guvernului Romaniei un memoriu prin care ne exprimam dezacordul cu privire la exploatare in Buzias si solicitam totodata revocarea sau, dupa caz, incetarea prin orice modalitate legala a producerii efectelor H.G. nr. 1188/04.12.2012. Acesta decizie nu aduce nimic bun pentru cetatenii localitatii noastre. Nu locuri de munca, nu venituri suplimentare, nimic bun! Dimpotriva, efectele sunt din cele mai proaste si ne afecteaza direct. De aceea, noi am demarat o campanie si asteptam cetatenii interesati la sediul Primariei (in holul institutiei), zilnic, intre orele 8.00 si 20.00, pentru strangerea de semnaturi de adeziune privind revocarea acelei hotarari de guvern”, a declarat Alger Viorel Ilas, primarul Buziasului, pentru redesteptarea.ro.

Exploatarea gazelor de sist a fost interzisa in mai multe tari. Metodele de fracturare hidraulica utilizate presupun o serie de riscuri asupra mediului, cea mai expusa fiind panza freatica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.