Buzoienii, la colectat de becuri, baterii si telefoane mobile

Buzoienii, la colectat de becuri, baterii si telefoane mobile

*Elevii buzoieni s-au alaturat unui proiect national de salvare a mediului
„Colectare selectiva de becuri, baterii si telefoane mobile uzate” este denumirea unui proiect initiat de catre CCR Logistics Systems Romania, in colaborare cu GreenWEEE International, in institutiile scolare din sase judete din tara, intre care si Buzaul, in perioada septembrie 2011 – iunie 2012.
Cantitatea totala de deseuri electrice si electrocasnice acumulata in urma acestui proiect a fost de aproximativ 8.000 kg, dintre care 958,3 kg echipamente de iluminat, 2.192 kg baterii si acumulatori portabili, 69,6 kg telefoane mobile si 4.730 kg alte tipuri de DEEE.
Elevii de la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea au colectat cea mai mare cantitate de becuri, baterii si telefoane mobile, respectiv 532.5 kg, fiind urmati de catre Colegiul National „Emil Racovita” din Cluj Napoca, cu o cantitate de 235 kg, si Scoala cu clasele I-VIII “Radu cel Mare” din Targoviste.

Cinci zile de distractie la Sunny Beach

Elevii de la trei dintre cele 100 de unitati scolare implicate in proiect, ce au contorizat cea mai mare cantitate de becuri, baterii si telefoane mobile, au mers intr-o excursie de cinci zile in Bulgaria, in statiunea Sunny Beach. Organizatorii competitiei le-au asigurat elevilor transportul, cazarea si masa.
De la fiecare unitate scolara au mers 18 elevi, insotiti de catre doi profesori, de la cele trei licee castigatoare.
„Tipul acesta de actiuni desfasurate in scoli reprezinta cea mai mare satisfactie care poate fi adusa mediului inconjurator, in acelasi timp benefica sanatatii noastre. Campania a avut intentia de a incerca sa reduca lipsa de constientizare a publicului, in cazul de fata elevii si cadrele didactice ale unitatilor scolare”,se arata intr-un comunicat de presa trimis de GreenWEEE International.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *