Cafeaua scade riscul de cancer

Efectele anticancerigene ale cafelei au fost observate de mai multe studii.cafea

Un nou studiu a aratat ca oamenii „dependenti” de cafea au sanse mai putine sa se imbolnaveasca de cancer la cap si gat. Mai mult, cu cat se consuma mai multa cafea, cu atat mai mult scade riscul.

In cadrul studiului, la cei care au baut patru sau mai multe cesti de cafea pe zi, sansa ca sa apara tumori a scazut cu 39%, potrivit American Association for Cancer Research care a publicat lucrarea in jurnalul Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

Din pacate insa, studiul este asociativ, ceea ce inseamna ca cercetatorii au descoperit o legatura puternica intre consumul de cafea si reducerea riscului de cancer, dar nu pot spune cu siguranta ca vinovata este cafeaua.

„Din moment ce cafeaua este atat de raspandita si exista o incidenta ridicata a cancerului si o rata mica de supravietuire, rezultatele noastre au implicatii pentru mari pentru sanatatea populatiei”, a declarat Mia Hashibe, doctor si profesor la University of Utah din Salt Lake City, autoarea studiului.

Nu este prima oara cand se afirma despre cafea ca are un efect anticancerigen.

Potrivit cbsnews.com. cercetatori de la Harvard University au aratat ca consumul de cafea scade riscul de cancer de prostata, incidenta acestei forme de cancer scazand cu 60% la cei care consumau cafea.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *