Caldurile baga in transpiratii primariile din Romania

Autoritatile s-au pregatit pentru zilele toride de la acest sfarsit de august cu apa plata si asistenta medicala.

Romania a intrat intr-o noua proba de foc. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, pentru perioada 22-24 august, atentionare cu cod galben pentru 25 de judete si municipiul Bucuresti.

In Campia Romana se vor inregistra temperaturi de 37 si 38 de grade Celsius, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Asta inseamna ca, in acest interval, canicula si disconfortul termic vor afecta populatia din zonele marcate.

Conducerea Autoritatii de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (ASPMB) a dispus intensificarea actiunilor de informare a populatiei cu privire la masurile ce trebuie luate in conditiile reaparitiei fenomenului de canicula in acesta perioada.

ASPMB recomanda, in special persoanelor varstnice, copiilor si celor care sufera de afectiuni cardiovasculare si respiratorii, sa respecte sfaturile date, pentru a se reduce semnificativ riscurile medicale provocate de temperaturile extrem de ridicate. ASPMB a dispus suplimentarea materialelor sanitare, precum si a personalului medical din camerele de garda pentru a se asigura un act medical optim.

Citeste articolul Caldurile baga in transpiratii primariile din Romania integral in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente