California: Cea mai grava seceta din ultimul secol

California: Cea mai grava seceta din ultimul secol
California: Cea mai grava seceta din ultimul secol

Guvernatorul Californiei a decretat, vineri, situatie de urgenta din cauza secetei care afecteaza acest stat american si care ar putea fi cea mai grava din ultimul secol.

Instituirea situatiei de urgenta permite Californiei sa beneficieze de ajutorul Guvernului federal pentru a combate seceta care a transformat hectare intregi de padure in uscaturi gata sa ia foc.

Joi, un incendiu a devastat o zona forestiera din apropiere de Los Angeles, determinand evacuarea a peste 900 de case.

Guvernatorul Californiei Jerry Brown le-a cerut vineri locuitorilor statului sa isi diminueze consumul de apa cu cel putin 20%.

“Nu putem face sa ploua, dar putem sa fim mai bine pregatiti pentru a face fata teribilelor consecinte pe care seceta din California le poate provoca, intre care o scadere drastica a apei disponibile pentru fermierii si comunitatile noastre si un risc crescut de incendii in zonele rurale si urbane”.

La San Francisco, guvernatorul a vorbit in fata jurnalistilor de posibilitatea ca aceasta seceta sa fie “cel mai mare dezastru inregistrat in ultimii aproximativ 100 de ani in care s-au pastrat date”, noteaza Mediafax.

Seceta nu este insa singurul fenomen natural care afecteaza zona. In vara lui 2012, peste 100 de replici cu o magnitudine de pana la 5,5 au zguduit sudul Californiei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente