California se angajeaza sa lupte impotriva gazului cu efect de sera

California a adoptat joi 23 aprilie o noua reglementare in ceea ce priveste emisiile de gaze cu efect de sera provenite de la carburanti, o premiera mondiala care naste dorinta de dezvoltare. Aceasta norma obliga rafinariile, producatorii si importatorii sa reduca “intensitatea carbunelui” cu 10% pana in 2020.
emisii de gaze cu efect de sera
Partizanii acestui proiect au imbratisat o decizie istorica, dar destul de susceptibila pentru tari precum SUA. Este pentru prima data cand un guvern adopta o regula asupra carburantilor in vederea luptei impotriva incalzirii climatice. Pana in prezent doar masinile erau vizate in ceea ce priveste emisia gazelor cu efect de sera.

Textul prevede, in afara de asta, integrarea in “bilantul carbonului” a carburantilor nu doar cei datorati vehiculelor, dar si cei rezultati in urma ciclului vietii. Acesti carburanti din urma ar trebui sa fie la fel cu ceilalti, de aceea impactul biocarburantilor va fi masurat prin acelasi procedeu cu cel al masinilor, dar tinandu-se seama de zonele despadurite. Decizia californiana poate facilita munca lui Barak Obama care pledeaza pentru adoptarea unui plan de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 80% pana in 2050.

Sursa: Le Monde

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente