Calitatea aerului, tema de discutie la Beijing

Ministrul Mediului din China, Zhou Shengxian, a mentionat la ca ultimele cifre arata ca emisiile celor mai importanti poluatori inregistreaza scaderi si anul acesta. Forumul, avand ca principala tema anul acesta, la cea de-a patra editie, calitatea aerului, a reunit pesonalitati importante in scopul rezolvarii problemelor de mediu. Ministrul a mai declarat ca imbunatatirea calitatii aerului pe perioada Jocurilor Olimpice este un bun exemplu pentru tarile in curs de dezvoltare.
Environment and Development Forum in Beijing
„Aceasta experienta plina de succes ne-a oferit informatii pentru actiunile viitoare in privinta imbunatatirii calitatii aerului in perioada urmatoare Olmpiadei, prin patru aspecte: abordarea problemei poluarii necesita o rezolutie importanta, imbunatatirea cooperarii intre orase si apropierea dintre provincii sunt aspecte eficiente, solutiile pentru problema poluarii trebuie sa fie in concordanta cu politicile manageriale pentru mediu si eficacitatea solutiilor trebuie sa fie sigura”, a mai spus ministrul Zhou.

Din septembrie pana acum autoritatile din Beijing au implementat peste 20 de masuri pentru imbunatatirea calitatii aerului. Reducerea emisiilor si economisirea resurselor energetice sunt unele dintre prioritati pentru perioada urmatoare. Pe de alta parte si colaborarea internationala este necesara pentru imbunatatirea calitatii aerului si scaderea nivelului poluarii.

Sursa: CCTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *