Camioane-hibrid pentru colectarea deseurilor

Primul camion pentru colectarea deseurilor menajere, echipat cu motor hibrid, va fi dat in functiune, in Lyon, Franta, incepand cu luna octombrie a acestui an.
camioane hibrid
Experimentul a fost pusa la punct prin parteneriatul dintre Renault Trucks, SITA (Suez Environnement) si Grand Lyon. Colectarea gunoaielor din aglomeratia lioneza cu ajutorul unui camion cu motor hibrid are drept obiectiv reducerea consumului si implicit a emisiilor de CO2 cu 30 la suta.

Vehiculul este echipat cu un motor hibrid care permite de unul singur o reducere cu 20 la suta a emisiilor de dioxid de carbon. Camionul dispune si de o baterie suplimentara pentru alimentarea electrica. Aceasta baterie se incarca in fazele de franare a autovehiculului.

Tehnologia-hibrid, economica

Principiul tehnologiei-hibrid dezvoltate de Renault Trucks este simplu: energia cinetica a vehiculului este recuperata in timpul franarii pentru a fi transformata in electricitate. Stocata intr-o baterie, electricitatea alimenteaza motorul electric de tip MDS (Motor Drive System) care asigura demarajul masinii, alimentarea functiilor sale electrice si propulsia pana la 20 de kilometri pe ora.

Motorul diesel este utilizat atunci cand acesta consuma cel mai putin, adica in circulatie. Tehnologia- hi-brid permite, pe langa reducerea emisiilor de dioxid de carbon, si limitarea poluarii fonice datorita functionarii motorului electric.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente