Campania de reciclare a uleiurilor folosite in gospodarii ajunge la Oradea

Campania de reciclare a uleiurilor folosite in gospodarii ajunge la Oradea

Oradenii pot sa fie eco macar pentru o zi daca decid sa recicleze uleiurile uzate. De cele mai multe ori, uleiul folosit ajunge in canalizare. Ceea ce nu stiu oamenii este ca un litru de ulei deversat polueaza un milion de litri de apa.

Uleiul pentru gatit polueaza planeta chiar daca nu este o poluare la fel de mediatizata ca celelalte.
Majoritatea femeilor arunca uleiul uzat in chiuveta, fara sa stie ca un litru de ulei polueaza un milion de litri de apa (cantitatea de apa necesara unei persoane timp de 14 ani), iar procedura de decontaminare este costisitoare.

Oradenii insa vor avea ocazia sa fie eco. Vineri, 15 iulie , intre orele 15.00 si 20.00 Societatea Carpatina Ardeleana 91 (SCA) organizeaza prima colectare de ulei uzat din Oradea.
Oradenii vor avea la dispozitie patru puncte de colectare: parcarile Lotus Center, Real 1 si cea a Spitalului Municipal, respectiv pe Corso, langa libraria Humanitas.

Oradenii pot sa duca orice cantitate de ulei uzat au, in recipiente care nu se sparg si inchise etans, ca de pilda un flacon. Uleiul va fi predat unei companii care il va transforma in combustibil biodiesel.

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente