Campanie de colectare a deseurilor electrice din institutiile publice

Se colecteaz? de?euri electrice ?i electrocasnice, la Polovragi ?i Alimpe?ti
Campanie de colectare a deseurilor electrice din institutiile publice

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Cluj- Napoca in parteneriat cu Asociatia Ecotic va organiza in perioada 10 octombrie- 15 noiembrie 2012, campania de constientizare, informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice din institutiile publice ale judetului Cluj, intitulata „Ziua verde in organizatia ta!”.

Campania de colectare va fi promovata in perioada 10 octombrie- 14 noiembrie 2012, prin activitati de informare si constientizare desfasurate in institutiile publice, de catre Corpul de Voluntari „Eco- agenti” ai ARPM Cluj- Napoca.

Actiunile derulate in judetul Cluj se inscriu in programul organizat la nivel national de Asociatia Ecotic si Recolamp, cu sprijinul Ministerului Mediului si Padurilor si au ca scop atingerea tintelor de colectare stabilite de catre Uniunea Europeana pentru deseurile de echipamente electrice si electronice. Pina in anul 2016, tinta de colectare a acestui tip de deseu este de 4 kg/locuitor. Potrivit datelor validate in 2011, in judetul Cluj, rata de colectare a fost de 3, 49 kg/locuitor.

La finalul campaniei, institutiile publice care colecteaza minim 20 kg echipamente de iluminat sau 100 kg deseuri de echipamente electrice si electronice pot castiga unul din premiile anuntate, respectiv: impadurirea unei suprafete de teren din localitatea unde isi desfasoara activitatea sau o bicicleta din cele 15 puse in concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *