Candidata la Casa Alba a ecologistilor ii critica pe Mitt Romney si Barack Obama pentru ca ignora problema incalzirii climatice

Candidata la Casa Alba a ecologistilo ii critica pe Mitt Romney si Barack Obama pentru ca ignora problema incalzirii climatice

Candidata la Casa Alba a ecologistilor, Jill Stein, le-a reprosat luni contracandidatilor sai, Mitt Romney si Barack Obama, ca nu au abordat problema incalzirii climatice atunci cand Statele Unite se confruntau cu pericolul apropierii uraganului Sandy, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

„Republicanii asemeni democratilor vorbesc despre alegerea candidatilor lor ca si cum ar fi sfarsitul lumii; probabil au dreptate”, a declarat Jill Stein, candidata ecologistilor la presedintia Statelor Unite.

„Uraganul Sandy nu este prima avertizare pe care am primit-o. Asteptam urmatoarea amenintare pentru a ne intoarce in cele din urma spre o economie verde”, a continuat ea intr-un comunicat.

Planeta a inregistrat o serie de temperaturi record in cursul ultimului deceniu, anul 2012 fiind recunoscut drept cel mai calduros din istoria Statelor Unite. Numerosi experti au prevenit ca incalzirea climatica va determina o intensificare a temperaturilor, inundatiilor si secetei.

In timpul conferintei pe tema climei de la Copenhaga in 2009, presedintele Obama a promis sa reduca emisiile de dioxid de carbon cu 17 la suta pana in 2020, fara succes insa. Propunerea a fost blocata de senatorii republicani.

In timpul campaniei, Mitt Romney a ridicat semne de intrebare asupra responsabilitatii umane privind incalzirea climatica si a promis ca, in cazul in care va fi ales, va retrage autoritatilor de reglementare federale dreptul de a reduce emisiile provenite de la centralele pe carbune.

Candidata ecologistilor americani il acuza pe republican „ca este vocea industriei”, denuntand, totodata, politica energetica a lui Barack Obama care se vrea „mai presus de orice”, deoarece consta intr-o crestere a extractiei de carbune si petrol in Statele Unite.

Candidatul democrat s-a mirat vineri in cadrul unui interviu pentru postul de televiziune MTV ca problema incalzirii climatice nu a fost abordata in dezbateri. Presedintele in exercitiu a prezentat un bilant mai degraba pozitiv al administratiei sale in materie de mediu, recunoscand insa ca „nu merge atat de repede precum ar trebui”.

„Este o problema pe care generatiile viitoare vor trebui sa o gestioneze mult mai bine decat vechea garda”, a recunoscut el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *