Este planeta cuprinsa de un haos climateric?

De decenii intregi, oamenii de stiinta vorbesc despre schimbarile climaterice de pe planeta noastra, totul culminand cu consacrarea unui nou concept, acela de incalzire globala. Aceasta ar fi vinovata de masive inundatii, de temperaturi extreme, de secete indelungate, de incendii devastatoare etc. Se pierde din vedere ca aceste fenomene exista de cand lumea. Joaca de-a…

Citește mai departe

Candidata la Casa Alba a ecologistilor ii critica pe Mitt Romney si Barack Obama pentru ca ignora problema incalzirii climatice

Candidata la Casa Alba a ecologistilor, Jill Stein, le-a reprosat luni contracandidatilor sai, Mitt Romney si Barack Obama, ca nu au abordat problema incalzirii climatice atunci cand Statele Unite se confruntau cu pericolul apropierii uraganului Sandy, relateaza AFP, potrivit Mediafax. „Republicanii asemeni democratilor vorbesc despre alegerea candidatilor lor ca si cum ar fi sfarsitul lumii;…

Citește mai departe

Cele mai calde 5 luni din 1880

Primele cinci luni ale anului 2010 au fost cele mai calde de la inceputul monitorizarii temperaturilor, din 1880, potrivit unui raport al Centrului national al datelor climatice american, citat de AFP. Temperatura combinata a pamantului si oceanelor din ianuarie pana in mai a fost cu 0,68 grade Celsius mai mare decat media secolului al XX-lea,…

Citește mai departe

2010, cel mai calduros an

Conform datelor publicate de Agentia americana de clima, anul 2010 este cel mai calduros an de pana acum, cu temperaturi record in luna aprilie si in primele patru luni. „In luna aprilie, temperaturile medii la nivel global au fost cele mai ridicate (14,5 grade Celsius), cu 0,76 grade Celsius mai mult decat in mod normal”,…

Citește mai departe

Temperaturi record in Tibet

Temperatura medie in Tibet a crescut in 2009 pana la un nivel record de cand au inceput monitorizarile meteorologice in regiunea muntilor Himalaya, informeaza Reuters. Anul trecut, temperatura medie inregistrata in Tibet a fost de 5,9 grade Celsius, cu 1,5 grade mai mult decat in mod normal. „Temperaturile medii inregistrate in 29 de observatoare au…

Citește mai departe

Oceanul Atlantic – superputere climatica

Oceanul Atlantic, cu capacitatea lui de a controla sistemul climatic global, poate fi considerat fara indoiala, un ocean cu superputere. Vestea proasta este ca aceasta vasta regiune este si extrem de sensibila la schimbarile climatice iar ceea ce se intampla aici sau afecteaza aceasta zona poate avea repercusiuni asupra intregii lumi. Sistemul climatic global trece…

Citește mai departe