Cele mai calde 5 luni din 1880

0
388

Primele cinci luni ale anului 2010 au fost cele mai calde de la inceputul monitorizarii temperaturilor, din 1880, potrivit unui raport al Centrului national al datelor climatice american, citat de AFP.caldura mare

Temperatura combinata a pamantului si oceanelor din ianuarie pana in mai a fost cu 0,68 grade Celsius mai mare decat media secolului al XX-lea, precizeaza Institutul meteorologic.

In lunile martie, aprilie si mai au fost inregistrate cele mai mari temperaturi, cu o medie superioara celor 0,73 de grade Celsius in plus inregistrate in secolul trecut. Anul 1998 a fost singurul cu temperaturi record in trei luni.

Tot in 1998 au fost inregistrate cele mai calde cinci luni ale anului.

Canada, in nordul Statelor Unite, sudul Groenlandei, Africa de Nord, Asia de Sud-Vest, Siberia si sudul Australiei au inregistrat o incalzire usoara, in timp ce sud-estul Statelor Unite, Asia Centrala si Europa de Vest au avut temperaturi mai mici.

In luna mai, banchiza artica s-a topit cu 50% mai repede decat in mod obisnuit in aceasta perioada, se mai arata in studiul institutului american.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.