Temperaturi record in Rusia: 36,7 grade la Moscova

0
340

Temperaturile au atins sambata 36,7 grade la Moscova, aceasta fiind cea mai calda zi de iulie de la inceputul inregistrarii statisticilor, cu 130 de ani in urma, a anuntat Centrul meteorologic din capitala rusa.temperaturi record

„La ora 17.00 (16.00, ora Romaniei), a fost inregistrata o temperatura de 36,7 grade, fiind depasit recordul din 1936, de 36,5 grade Celsius in luna iulie”, a precizat Centrul din Moscova.

Precedentul record pentru data de 24 iulie fusese inregistrat tot in 1936, cu 34,2 grade, in timp ce recordul absolut de caldura la Moscova este de 36,8 grade Celsius si a fost inregistrat in 1920.

De la inceputul lunii, temperaturile au depasit aproape zilnic 30 de grade in capitala rusa, iar canicula care afecteaza mai multe regiuni din Rusia va continua cel putin pana la sfarsitul lui iulie, cu temperaturi care ar putea ajunge pana la 40 de grade.

Centrul meteorologic din Rusia a anuntat ca temperatura medie in primele 15 zile din iulie depaseste cu 6,2 grade media sezoniera. Pentru a face fata caldurii, locuitorii Moscovei fac baie in fantanile arteziene din oras sau pe plajele raului Moskva.

Tot din cauza caniculei, asfaltul incepe sa se topeasca, iar primaria a facut apel la cisterne, care stropesc cu apa strazile din oras.

Valul de caldura din Rusia a provocat si o crestere a numarului inecurilor, a anuntat Ministerul pentru Situatii de Urgenta, adaugand ca majoritatea victimelor sunt rusi in stare de ebrietate, care fac baie in rauri si lacuri.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.