Ploile torentiale au provocat haos, luni, in Buenos Aires si in suburbiile sale

Ploile torentiale au provocat haos, luni, in Buenos Aires si in suburbiile sale

Ploile torentiale au provocat haos, luni, in Buenos Aires si in suburbiile sale, unde o persoana a fost gasita moarta, in timp ce penele de electricitate s-au multiplicat, iar transportul in comun a fost puternic perturbat, au anuntat autoritatile, relateaza AFP, citat de Mediafax.

In sase ore, 03.00-09.00 orele locale (08.00-14.00, orele Romaniei), a plouat 87,4 litri pe metru patrat, potrivit Serviciului meteorologic national (SMN).

Un barbat in varsta de 65 de ani, care incerca sa-si recupereze televizorul, s-a inecat in propria casa inundata din suburbia Isidro Casanova, la 30 de kilometri vest de capitala, a anuntat fiul sau Miguel Benitez.

„A incercat sa-si salveze televizorul, dar a cazut, a fost blocat de mobilier si s-a inecat”, a declarat Benitez pentru postul de radio Radio 10. „Cer ajutor pentru mama mea care este in varsta”, a adaugat el. „Am pierdut totul: frigiderul, salteau, tot”.

Numeroase strazi din capitala si mai multe linii rapide care duc spre centrul orasului au fost inundate, unele vehicule fiind blocate si altele luate de ape.

Cinci dintre cele sapte linii de metrou ale capitalei si numeroase legaturi feroviare cu suburbiile si-au intrerupt activitatea timp de cateva ore. Apa a intrat pe alocuri in gurile de metrou, inundandu-le chiar pe unele, potrivit imaginilor difuzate de mai multe posturi de televiziune.

Penele de electricitate au dereglat sistemul de semnalizare rutiera, oferind impresia de haos in metropola cu aproximativ 14 milioane de locuitori.

La Lomas de Zamora (sud), o femeie insarcinata, care nu putea sa-si paraseasca domiciliul, a nascut pe loc, cu ajutorul pompierilor, potrivit presei locale. De asemenea, pompierii au anuntat ca in suburbia Quilmes (sud), aproximativ 20 de persoane au fost evacuate din cauza inundatiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *