Cantitatea de CO2 din atmosfera creste intr-un ritm alarmant

0
439

Folosirea abuziva a combustibililor a provocat o crestere a CO2 (principala cauza pentru efectul de sera)

Dezvoltarea economica mondiala a provocat o crestere mai rapida decat fusese prevazut initial a cantitatii de dioxid de carbon (CO2) din atmosfera, potrivit unui studiu aparut in publicatia americana Proceedings of the National Academy.

Folosirea abuziva a combustibililor a provocat o crestere a CO2 (principala cauza pentru efectul de sera) cu 17%, in timp ce restul de 18% au fost provocate de diminuarea capacitatii padurilor si oceanelor de pe mapamond de a absorbi acest gaz.

In urma cu aproape 50 de ani, pentru fiecare tona de CO2 emisa, 600 de kilograme era eliminata in mod natural. In 2006, numai 550 de kilograme au fost eliminate de natura, iar aceasta cifra se afla in scadere.

Aproape 10 miliarde de tone de gaz carbonic au fost emise in intreaga lume in 2006, reprezentand cu 35% mai mult ca in 1990.

Protocolul de la Kyoto, acord international privind mediul despre care se spera ca va incetini procesul de incalzire globala, obliga tarile semnatare sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu cel putin 5% sub nivelul emisiilor din 1990, in perioada 2008-2012, iar Uniunea Europeana s-a angajat sa reduca un procent de 8%.

Sursa: Europa FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.