Capacitatea de productie a energiei eoliene a crescut in 2011 in Turcia cu 36%

Capacitatea de productie a energiei eoliene a crescut in 2011 in Turcia cu 36%

Capacitatea de productie a energiei eoliene a crescut in 2011 in Turcia cu 36%, tara de pe malul Bosforului intrecand astfel Austria si Irlanda in ceea ce priveste productia de curent electric din surse eoliene, scrie vineri Wirtschaftsblatt. Si Romania a facut progrese in acest domeniu mai ales prin intermediul unui program de promovare, elaborat de stat. In 2008 a fost elaborata legea pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, iar eforturile depuse au dat roade. In 2011, Romania si-a sporit capacitatea instalata in energie eoliana la 1.000 de megawati, spre deosebire de 500 de megawati in 2010.
La nivel european, capacitatea de productie a energiei eoliene a crescut mai mult ca niciodata in 2011, 31% din totalul de energie al Uniunii Europene provenind din surse regenerabile. Energia eoliana joaca aici un rol important. Turbinele eoliene sunt responsabile pentru mai mult de 10% din capacitatea energetica.
Potrivit informatiilor oferite de Asociatia Europeana a Energiei Eoliene (EWEA), statele europene au investit anul trecut 13 miliarde de euro in constructia de turbine eoliene. Capacitatea totala instalata fiind de 96.600 de megawati, aproape egala cu capacitatea Chinei si Statelor Unite la un loc.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente