Capitala Indiei interzice folosirea pungilor din plastic

delhiFoloseste o punga din plastic in New Delhi si vei face inchisoare timp de cinci ani. Pentru a limita folosirea produselor din polietilena, oficialitatile capitalei New Delhi au decis sa interzica folosirea pungilor din plastic.
Conform comunicatului oficial, “utilizarea si comercializarea” pungilor din plastic de orice fel va fi pedepsita conform legii. Comunicatul vizeaza clientii, proprietarii magazinelor, hotelierii si personalul medical risca o amenda de 1481 de euro, si pedeapsa cu inchisoarea pentru nefolosirea pungilor biodegradabile.
Economia in crestere a capitalei Indiei a dus la o explozie in ceea ce priveste folosirea pungilor din plastic. Nu exista inca cifre exacte, insa ecologistii estimeaza folosirea zilnica a 100 de metrii de pungi. Strazile orasului sunt practic acoperite de pungi din plastic, iar ceea ce este ingrijorator e faptul ca polietilena se descompune in sute de ani.
Prima parte a proiectului va da posibilitatea populatiei sa foloseasca produse din bumbac, hartie reciclabila, sau alte variante de produse biodegradabile.
In principal cei vizati in reducerea folosirii pungilor din plastic vor fi unitatile industriale din capitala Indiei care produc aceste produse si care vor fi inchise.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente