Carbunele care purifica apa de baut

La prima editie a targului de produse organice Bio Prier, organizat in acest weekend la Timisoara, vizitatorii au putut afla cum poate fi purificata apa de baut cu ajutorul rocilor.carbune care purifica

Proprietatile benefice ale rocilor puse in apa de baut sunt cunoscute de ani buni, la un moment existand o adevarata moda in restaurantele din Occident, unde apa era servita in carafe in care erau puse diferite roci.

Spre exemplu, aventurinul (SiCO2) – o varietate de cuart cu insertii de mica si pirita e cunoscut pentru stimulsarea creativitatii, conferind energie si inspiratie. Sau apa in care a fost scufundat un ametist are efecte benefice in caz de insomnie, dureri de cap, echilibrand chiar si glicemia.

Mineralul “martian”

Unul dintre cele mai interesante standuri de la targ este cel unde se vinde carbune rusesc, care se foloseste pentru purificarea apei potabile din reteaua orasului, Shungit.

Cunoscut si ca “medicamentul secolului XXI”, Shungitul este un carbune negru ce se gaseste numai in Republica Karelia, din nord-vestul Rusiei, la Shunga, si contine aproape toate elementele din Tabelul lui Medeleev.

Cercetatorii de la Academia de Stiinte a Rusiei au explicat, in urma cu trei ani, cauzele proprietatilor Shungitului: mineralul e alcatuit in principal din molecule specifice de carbon – fullerenele (care au mai fost descoperite doar in meteoriti – n.r.).

“Atunci cand este introdus in apa, Shungitul o incarca doar cu acele elemente care au proprietatea de a vindeca sau de a mentine sanatatea. La contactul pietrei de Shungit cu apa, fullerenele trec in aceasta, iar odata cu aceste molecule speciale de carbon, in apa mai sunt eliberate si alte substante minerale foarte folositoare”, explica Gabriel Ion, unul dintre cei care au simtit pe propriul organism beneficiile carbunelui rusesc.

40 de lei pachetul

Un pachet de minereuri suficiente pentru a asigura trei litri de apa de baut imbogatita, zilnic, timp de jumatate de an, costa 40 de lei. Cura cu apa tratata cu Shungit amelioreaza hipertensiunea si alte boli cardiovasculare, bolile pancreasului si ficatului, diabetul, gastrita, reduce anemia si trateaza oboseala cronica, depresia sau alergiile.

Apa vie, inventata de un muzician

Carafele de sticla Vital TC transforma apa de la robinet in “apa vie”: moleculele lichidului capata sens de rotatie ca si acele ceasornicului, sensul expansiunii vietii, si, “odata inghitita, apa va hrani energetic celulele celui care a consumat-o”, explica Liliana Maurer, promotoarea unui nou stil de alimentare cu apa.

Femeia spune ca odata trecuta prin carafa speciala, cu forma spiralata si desene geometrice aurii in baza, apa revitalizata ajunge la o valoare biologica de 25.000 de bovis (unitate de masura a valorii biologice, folosita de radiestezisti – n.r.).

Carafele care “invie” apa sunt creatia lui Thomas Chochola, un muzician care a dezvoltat un concept de design nou, convertind muzica in forme din sticla.

“Produsele TC sunt compozitii muzicale transpuse in sticla. Chochola isi compune desenele si modelele la pian, apoi, converteste notele muzicale in secvente numerice pe care le transpune in dimensiuni spatiale”, mai spune Maurer.

Sursa: Evenimentul zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente