Care sunt orasele din Romania cu cea mai mare poluare in aer

Care sunt orasele din Romania cu cea mai mare poluare in aer
Care sunt orasele din Romania cu cea mai mare poluare in aer

Agentia Internationala pentru Cercetari asupra Cancerului, organism specializat al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a anuntat joi ca a inclus poluarea din aer in categoria factorilor cancerigeni.

Expertii au ajuns la concluzia (…) ca exista dovezi suficiente pentru a spune ca expunerea la poluarea din aer cauzeaza cancer pulmonar. Ei au notat, de asemenea, o asociere pozitiva cu un risc ridicat de cancer al vezicii urinare“, precizeaza IARC, citata de Mediafax.

Conform Agentiei Europene de Mediu, in Romania,topul poluarii este condus de Iasi cu 54 µg/m3 (microgram pe metru cub de aer), urmat de Timisoara cu 51 µg/m3 si Craiova cu 49 µg/m3. Bucurestiul ocupa locul patru in aceasta lista cu 48 µg/m3, fiind urmat de Botosani (29 µg/m3), Bacau (27 µg/m3), Oradea (26 µg/m3), Buzau (22 µg/m3) si Galati (18 µg/m3). Expertii sunt ingrijorati si datorita faptului ca in aceste localitati incidenta producerii de cancer (pulmonari si de vezica) la populatie este direct proportionala cu acest clasament.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente