Ponta, in SUA: ”Independenta energetica este un obiectiv national, Guvernul va sprijini toate explorarile de gaze neconventionale”

0
394
Studiu GE:
Studiu GE: "Până în 2025, consumul de gaze va creşte cu peste o treime faţă de nivelul actual"
Ponta, in SUA: ”Independenta energetica este un obiectiv national, Guvernul va sprijini toate explorarile de gaze neconventionale”
Ponta, in SUA: ”Independenta energetica este un obiectiv national, Guvernul va sprijini toate explorarile de gaze neconventionale”

Premierul Victor Ponta este in vizita in SUA si s-a intalnit cu reprezentantii companiilor Motorola, HP, Chevron si ExxonMobil.

Independenta energectica este un obiectiv national, Guvernul va sprijini toate explorarile  de gazeneconventionale.(…)Atata timp cat sunt indeplinite si respectate toate standardele de mediu avantajele sunt foarte importante. SUA sunt pe cale de a castiga o mare batalie pentru ca folosesc gazul de sist. Pretul la gaze din SUA este la o treime din Europa si 1 milioan de locuri de munca au fost create in domeniul gazelor de sist”, a afirmat premierul Victor Ponta, conform evz.ro.

Seful Executivului a mai spus ca Chevron nu intentioneaza sa se retraga din Romania.

”Chevron nu intentioneaza sa se retraga din Romania, ci sa comunice mai clar avantajele tehnologice, metodele de protectie a mediului.(…) O parte dintre cei care sunt impotriva sunt dispusi sa asculte argumente, in urma carora va ramane o minoritate radicala care nu va asculta niciun argument, oricat de rational, dar care nu poate impune majoritatii renuntarea la un proiect national”, a mai adaugat premierul Ponta.

Primul ministru a dat mesajul ca Romania este o tara sigura pentru investitii. ”Toata lumea trebuie sa stie ca Romania este o tara sigura unde legile se respecta. Am discutat cu toate companiile despre crearea de locuri de munca si am dorit sa dau un mesaj de stabilitate”, a adaugat premierul.

In privinta redeventelor, primul ministru a spus ca: ”Chevron sau Exxon nu sunt doar in Romania sunt foarte doriti si in alte tari. Vreau sa fie foarte clar: nu se pune problema ca cineva ne face un favor, daca ar avea cineva suficienta tehnologie pentru asta, atunci am face-o noi, dar deocamdata toate tarile din  regiune nu au capitalul necesar. Stau 4,5 ani pana sa scoata primul metru cub din pamant si nu oricine isi permite asta”.

El a vorbit si despre parteneriatul strategic cu SUA. ”Sa fiu foarte clar: parteneriatul nostru strategic functioneaza bine din punct de vedere politic si militar, nu sunt multumit in zona economica. Cred ca pe baza unei relatii politice si militare excelente putem face mult mai mult. Unde nu merg bine e zona de cooperare economica. (…) Voi incerca sa explic de ce Romania trebuie sa intre in visa waiver, si lobby -ul marilor companii e important in zona vizelor”, a adaugat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.