Carnaval cu costume ecologice

Educatia ecologica incepe din „frageda pruncie”,  chiar de la varsta prescolara. Spun asta pentru ca cei „7 ani de acasa” ar rebui sa cuprinda si ceva activitati ecologice specifice copiilor de aceasta varsta.
gradinita
La Gradinita PP22 din Timisoara, se organizeaza astfel de activitati care implica atat copiii cat si parintii. Spre exemplu s-a organizat un carnaval in care copii aveau costume realizate din materiale ecologice. In cazul fiului meu,  costumul de robot, pe care si  l-a dorit  a fost confectionat din carton accesorizat cu diverse alte materiale biodegradabile pe care le-am gasit in casa ca: hartie colorata, bucati mici din piele, bucati de panza,  etc. Costumul a fost confectionat atat de mine cat si de copil, iar satisfactia lui a fost pe masura si probabil asa s-a intamplat si in familiile altor copii. Carnavalul a fost o reusita si a imbinat in mod placut  informatiile, cu caracter ecologic, cu joaca, iar cei mici au fost incantati atat de modul in care s-au distrat cat si de informatiile pe care le-au primit cu privire la modul de obtinere al hartiei si reciclarea acesteia, la circuitul materialelor refolosibile si altele.

Ideea, pe care vreau de fapt s-o subliniez este ca aceasta actiune a avut un impact pozitiv asupra copiilor si cred ca au ramas cu ceva mai mult decat niste fotografii hazlii, pe de o parte, iar pe de alta parte si responsabilitatile parintilor privind educatia ecologica a copiilor a fost impulsionata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *