Carnea, la control

ASPRU – Legislatia romaneasca este foarte drastica
Verificarile facute de ANPC i-au facut pe membrii patronatelor sa ia atitudine fata de ilegalitatile gasite in piata.

Asociatia Romana a Carnii (ARC) a precizat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca doreste ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) sa inteteasca controalele printre producatorii de mezeluri. Mai mult, Sorin Minea, presedintele Romalimenta, a spus chiar ca masurile trebuie sa mearga pana intr-acolo incat sa se retraga licentele de productie, indiferent ca este vorba despre producatori mari sau mici. In conceptia acestuia, nerespectarea retetei de fabricatie este sinonima cu frauda, ceea ce duce la dosar penal.

FALSURI. Minea a facut referire la marcile consacrate, spunand ca „salamul de vara” trebuie sa aiba acelasi gust indiferent de unde il cumperi. „Cine vrea sa schimbe reteta sa schimbe si denumirea. Sa nu ii mai zica salam de vara, sa ii zica salam Gigi, si atunci este in regula”, a spus Minea. Mihai Visan, presedintele ARC, s-a declarat nemultumit de faptul ca in cadrul controlului ANPC s-au recoltat doar 87 de probe, ceea ce nu este chiar un esantion reprezentativ. Cu toate acestea, ARC sustine in continuare aplicarea Ordinului 560 legat de calitatea mezelurilor, pentru ca pe piata mezelurilor trebuie sa existe o concurenta loiala. De aceea, Sorin Minea a accentuat ideea ca aceste controale trebuie sa fie facute si la magazinele de cartier care lucreaza la negru. Mai mult, el a declarat ca este imposibil sa fie atatea buticuri in neregula si nimeni sa nu le vada, pomenind in acest context si de micile „cadouri” pe care inspectorii ANPC le primesc.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *