Carnea rosie distruge sanatatea si mediul

Utilizarea acesteia in alimentatie provoaca nenumarate boli si polueaza planeta

Consumul excesiv de carne rosie nu este nociv numai pentru sanatatea omului, dar afecteaza si calitatea mediului inconjurator, reiese dintr-un studiu publicat in revista medicala „Lancet”.

Agricultura degaja, la nivel mondial, in jur de 20 la suta din emisiile de gaze cu efect de sera, iar cresterea animalelor are un impact puternic asupra mediului din cauza cantitatilor mari de metan eliberate in atmosfera.

Dupa studiile efectuate de profesorii Tony McMichael, de la Universitatea din Canberra, si John Powles, de la Universitatea Cambridge, in lume, consumul de carne ar putea fi redus cu 10 la suta.

„Aceasta ar contribui la domolirea incalzirii globale si, de asemenea, ar minimaliza riscurile asociate consumului excesiv de carne rosie”, scriu specialistii. Pe planeta, consumul mediu de carne este de 100 de grame pe zi de persoana, dar raportul intre micii si marii consumatori este de unu la zece.

Citeste articolul Carnea rosie distruge sanatatea si mediul integral in Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *