Carrefour extinde proiectul de colectare inteligenta a deseurilor

Carrefour extinde proiectul de colectare inteligenta a deseurilor
Carrefour extinde proiectul de colectare inteligenta a deseurilor

Pe 5 iunie 2013, la Buzau, Carrefour lansa, in colaborare cu Primaria Municipiului Buzau si Green Group, proiectul pilot de colectare inteligenta a deseurilor SIGUREC 1, primul de acest tip din Romania.

Prin intermediul SIGUREC 1, se pot colecta PET-uri, doze de aluminiu, butelii de sticla, butelii PE, PP, Tetra Pack, folii ambalaj PE, PP, hartie, carton si deseuri de echipamente electrice si electronice.

In paralel, Carrefour si Green Group au testat si solutia de colectare de PET-uri si doze de aluminiu in Carrefour Baneasa si Carrefour Braila cu ajutorul unor masini speciale dispuse in interiorul centrelor comerciale.

Prin intermediul acestor doua solutii pilot, in ultimul an, au fost colectate 402.206 unitati de PET-uri si doze, 176.229 kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) si carton.

Potrivit Carrefour, publicul larg a constientizat ca deseurile sunt purtatoare de valoare, obtinand pe ele vouchere ce pot fi folosite la cumparaturi in magazinele Carrefour.

Astfel, se ofera 0,05 lei, pentru un PET; 0,03 lei, pentru o doza de aluminiu; 0,01 lei, pentru o butelie de sticla.

Valoarea pe kilogram de DEEE este variabila, in functie de tipul aparatului predat.

De exemplu, se ofera 0,8 lei pe kilogram, in cazul frigiderelor; 0,6 lei pe kilogram, in cazul fiarelor de calcat, si 1,5 lei pe kilogram, in cazul laptop-urilor.

Avand in vedere rezultatele foarte bune inregistrate la Buzau, Braila si Bucuresti Baneasa, Carrefour vrea sa extinda sistemul si pentru celelalte hipermarketuri din tara.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente