A inceput cartarea pentru Let’s do it, Romania!

A inceput cartarea pentru Let's do it, Romania!
A inceput cartarea pentru Let’s do it, Romania!

LET’S DO IT, ROMÂNIA! da startul etapei de cartare, etapa care presupune implicarea tuturor echipelor judetene de voluntari, in procesul de identificare a mormanelor de gunoi din arealele naturale. Din luna iunie si pana in luna septembrie, voluntarii vor crea impreuna Harta deseurilor din Romania, o harta in format electronic, actualizata in timp real, care poate fi accesata si prin intermediul aplicatiilor mobile.

Ce presupune Cartarea ? Voluntarii merg pe teren si identifica mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Apoi, completeaza o fisa cu detalii relevante pentru ziua de curatenie: ce tipuri de deseuri se afla in compozitia mormanului, volumul, elementele de dificultate din punct de vedere al accesului sau al transportului deseurilor, precum si descrierea completa a punctelor de reper si a modului in care se face accesul. La final, voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizand toate detaliile din fisa de morman.

pot incarca mormanele de gunoi, identificate in afara oraselor, accesand aplicatia proiectuluihttp://app.letsdoitromania.ro, sectiunea

Pe langa modalitatea clasica de cartare, incepand de anul acesta, utilizatorii au la dispozitie si oaplicatie pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android sau Windows: aplicatiaTrashOut, disponibila in Google Play. La fel ca si aplicatia pentru iOS (Iphone) cu care prietenii LET’S DO IT, ROMÂNIA! sunt deja familiarizati, TrashOut este o aplicatie gratuita. Mormanele identificate cu ajutorul acestor aplicatii ajung direct pe app.letsdoitromania.ro si vor fi curatate de voluntari pe 28 septembrie, Ziua de Curatenie Nationala in 2013.

Alte informatii privind buna desfasurare a activitatii de cartare pot fi gasite accesand Manualul pentru activitatile de cartare Let’s Do It, Romania! 2013, disponibil pe site-ul proiectului,www.letsdoitromania.ro.

Dupa succesul primelor 3 editii din 2010, 2011 si 2012, la care au participat peste 650 000 de voluntari, care au reusit sa stranga peste 1,6 milioane de saci de deseuri, Ziua de Curatenie Nationala din Romania a devenit deja o traditie, care uneste romanii de peste tot. Proiectul aduce impreuna autoritati, companii, ONG-uri, reprezentanti media, persoane publice si voluntari, pentru a face curatenie in toata tara, intr-o singura zi. Anul acesta, Ziua de Curatenie Nationala este 28 septembrie.

Persoane de contact: Vasilica Puran[email protected] ; [email protected]

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente