Deseuri dezbatute interactiv la Timisoara

În doi ani, la Timi?oara se va produce energie prin arderea de?eurilor
Deseuri dezbatute interactiv
Deseuri dezbatute interactiv

Timisoara – Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza in data de 11 iunie 2013, ora 10, in Sala Timis a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, dezbaterea interactiva cu tema Managementului deseurilor.

Gestionarea deseurilor reprezinta una dintre problemele importante cu care se confrunta Romania in ceea ce priveste protectia mediului.

Aceasta se refera la activitatile de colectare, transport, tratare, valorificare si eliminare a acestora.
Practicile dobandite in gestionarea necorespunzatoare a deseurilor, mostenite din trecut, utilizate si in prezent in Romania, au condus la neconformarea unui numar mare de depozite si la depozitarea inadecvata a unor cantitati considerabile de deseuri care continua sa fie produse.

Subiectele dezbatute in cadrul conferintei vizeaza cadrul legislativ national, autorizarea activitatilor cu impact asupra mediului, modalitati de gestionare a deseurilor, modalitati de control si sanctionare, utilizarea substantelor chimice si a deseurilor periculoase, oportunitati de reducere a costurilor, eficientizarea consumului de resurse si materiale prin ECO DESIGN (servicii de eco design pentru firme in cadrul proiectului “Danube Pie” cofinantat prin programul CIP al UE).

La eveniment au fost invitati si au confirmat participarea Marianei LORINCZI, comisar sef Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Timis, si Danut Mihai CEPEHA, director Agentia pentru Protectia Mediului Timis.

Informatii suplimentare la tel. 0374.160.945, 0256.490.771/2, e-mail: [email protected], Catalina Culda – consultant cameral DRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *