Casa eco cu acoperis din flori

Casa eco cu acoperis din flori
Casa eco cu acoperis din flori

Un dorohoian de 27 de ani a ales sa-si construiasca, in satul Ghilea din comuna Sendriceni, o casa facuta doar din lemn, baloti de paie si pamant.

Casa lui Bogdan Nicolau nu are in ea pic de ciment, iar singurele elemente din fier sunt cuiele cu care a fost fixat scheletul din grinzi de lemn. Este ridicata pe o platforma din lemn, iar peste aceasta au fost asezati baloti de paie care vor fi intariti cu pamant si la interior, la exterior casa fiind deja intarita si finisata. Grinzile casei sunt facute dintr-un lemn special tratat si sunt mai groase decat cele ale unei case normale, fiind amplasate aproape din metru in metru in pereti, dar si in interior, pentru a asigura rezistenta si stabilitate.

„Peretii sunt facuti din baloti de paie uscate care sunt pur si simplu asezati unul peste altul intre grinzi. Odata umplut spatiul gol, peste paie se tencuieste cu un amestec din pamant, apa si var”, a declarat Bogdan Linguraru, mesterul angajat sa lucreze la casa.

Acoperisul este facut dintr-o folie impermeabila peste care s-a pus un strat de 20 de centimetri de pamant. La primavara, acoperisul va fi acoperit cu flori de camp.

Subiectul este tratat pe larg in editia tiparita a ziarului Monitorul de Botosani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente