Casa Verde: Statul va sprijini cu 60-70% costul centralelor pe energie regenerabila

0
270

Orice familie care va dori sa foloseasca energia regenerabila va avea posibilitatea sa se inscrie in programul Casa Verde. Pana acum, doar companiile au putut sa participe la programul defasurat de Ministerul Mediului.Casa Verde

„Programul Casa Verde a fost finalizat in 2008, si din motive pe care nu le inteleg, in 2009 nu a fost promovat”, a precizat joi ministrul mediului, Lazslo Borbely.

Potrivit programului Casa Verde pentru persoane fizice, care va fi lansat in aproximativ doua luni, orice familie care vrea sa isi instaleze o centrala bazata pe energii noi, in general panouri solare sau turbine eoliene, va avea aceasta posibilitate.

Ministrul Mediului a declarat ca va fi o limita maxima, de 5.000-6.000 de euro, iar sprijinul statului va fi intre 60-70% din suma totala necesara instalarii centralelor pe energie regenerabila.

„Avem o lista de circa 400 de companii care s-au inscris atunci in 2008, acest lucru va fi reimprospatat, vor avea acum circa 4 saptamani timp sa gandeasca daca vor sa mai participe”, a adaugat Borbely.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.