Castelele Angliei devin proprietati ecologice

Cladirile grandioase construite in secolele trecute vor fi dotate in urmatorii trei ani cu panouri solare si becuri economice
anglia - proprietati ecologice
Organizatia National Trust, care gestioneaza monumentele istorice din Marea Britanie, va dota cladirile somptuoase cu tehnologii ecologice de ultima generatie.

Cladirile istorice ale Angliei vor fi dotate cu echipamente ecologice pentru a face grandioasele edificii mai prietenoase cu mediul inconjurator.

Cu cateva zile in urma, in Sudbury Hall au fost instalate boilere care functioneaza pe baza de pelete din rumegus. In aceasta cladire, construita in secolul al XIX-lea, BBC a filmat “Mandrie si prejudecata”, ecranizare dupa romanul cu acelasi nume al lui Jane Austen.

Noile boilere vor emite cu 90 la suta mai putin dioxid de carbon decat sistemele anterioare de incalzire a apei. Lucrarea la Sudbury Hall a costat 150.000 de euro.

Panouri solare pe castele

In aceasta toamna, vor fi instalate panouri solare pe Hanbury Hall din Worcestershire pentru eficientizarea consumului energetic.

National Trust va contribui cu un milion de euro, in urmatorii trei ani, la instaurarea unui program vizand eficientizarea energetica in proprietatile organizatiei. “Acesta este un proiect foarte important pentru noi. Programul ne arata cum cladirile istorice fac casa buna cu generatiile contemporane de energii alternative”, a spus Fiona Reynolds, director National Trust.

National Trust va inlocui si becurile cu altele mai economice acolo unde va fi posibil. “Suntem o organizatie care crede in incalzirea globala. Vrem sa minimalizam impactul nostru asupra mediului si ii incurajam pe toti sa faca la fel”, a spus Sophie Gaffney, angajata la National Trust.

Multe dintre proprietatile care vor beneficia de acest program mai au insa pana sa ajunga la performantele energetice a ceea ce constituie atractia National Trust: Gibson Mill, filatura de bumbac construita in secolul al XIX-lea. Acum, aceasta relicva a revolutiei industriale isi autogenereaza energia cu ajutorul unor panouri solare, dar si al unei roti hidraulice.

Este un proiect foarte important pentru noi. Programul ne arata cum cladirile istorice fac casa buna cu generatiile contemporane de energii alternative.
Fiona Reynolds,
director National Trust

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente