Cate E-uri contin bauturile energizante comercializate in Romania?

Cate E-uri contin bauturile energizante comercializate in Romania?
Cate E-uri contin bauturile energizante comercializate in Romania?

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a realizat in perioada iulie-august 2013 un studiu pentru a vedea cate E-uri contin bauturile energizante comercializate in Romania.

In cadrul studiului au fost analizate 8 de tipuri de produse, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons din supermarket-urile de pe teritoriul tarii, fiind produse sigure pentru consum.

Distribuitorii care au fost analizati in cadrul studiului sunt urmatorii : Quadrant Amroq Beverages S.R.L., S.C. Carrefour Romania S.A., real, – Hypermarket Romania S.R.L. , S.C. Mega Image S.R.L., Red Bull Romania si S.C. Coca – Cola HBC Romania S.R.L.

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca din punct de vedere al numarului de E-uri, din cele 8 de tipuri de produse analizate 25% au in continut un numar de 3 E-uri, iar 37.5 % au un continut de 6 E-uri. Numericul de E-uri variaza intre 3 si 8 E-uri.

Din punct de vedere al continutului de zahar si /sau indulcitori, ca urmare a studiului realizat au reiesit urmatoarele : 37.5 % au in continut zahar , 25% au in continut indulcitori, 25 % au in continut si zahar si indulcitori. Unul din produsele analizate au in continut zaharoza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *