Cate E-uri contin bauturile energizante comercializate in Romania?

Cate E-uri contin bauturile energizante comercializate in Romania?
Cate E-uri contin bauturile energizante comercializate in Romania?

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a realizat in perioada iulie-august 2013 un studiu pentru a vedea cate E-uri contin bauturile energizante comercializate in Romania.

In cadrul studiului au fost analizate 8 de tipuri de produse, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons din supermarket-urile de pe teritoriul tarii, fiind produse sigure pentru consum.

Distribuitorii care au fost analizati in cadrul studiului sunt urmatorii : Quadrant Amroq Beverages S.R.L., S.C. Carrefour Romania S.A., real, – Hypermarket Romania S.R.L. , S.C. Mega Image S.R.L., Red Bull Romania si S.C. Coca – Cola HBC Romania S.R.L.

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca din punct de vedere al numarului de E-uri, din cele 8 de tipuri de produse analizate 25% au in continut un numar de 3 E-uri, iar 37.5 % au un continut de 6 E-uri. Numericul de E-uri variaza intre 3 si 8 E-uri.

Din punct de vedere al continutului de zahar si /sau indulcitori, ca urmare a studiului realizat au reiesit urmatoarele : 37.5 % au in continut zahar , 25% au in continut indulcitori, 25 % au in continut si zahar si indulcitori. Unul din produsele analizate au in continut zaharoza.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente