Cateva mii de hectare de padure din Vrancea, revendicate de mostenitori sau procuratori

0
376
Rovana Plumb: Dezbaterea Codului silvic în Senat ar trebui amanita
Cateva mii de hectare de padure din Vrancea, revendicate de mostenitori sau procuratori

Cateva mii de hectare de padure din Vrancea sunt solicitate de proprietari sau mostenitorii acestora prin intermediul instantelor judecatoresti. Mai vechi sau mai noi dosarele privind improprietarirea zac pe rolul instantelor judecatoresti, cel mai vechi dosar fiind al unor localnici din Mera care revendica 299 hectare de padure. Un alt dosar la fel de vechi se afla pe rolul Judecatoriei Pitesti , in etapa procesuala de fond.
In acest caz petenta Tinca Bobocea prin mandatarul Marian Bobocea revendica, inca din 2007, 295 ha padure de la Dumbravita. Tinca Bobocea a solicitat aceasta padure ca provenind de la tatal sau Vasile Druta.
Pe parcursul derularii procesului Directia Silvica Vrancea a efectuat o cercetare arhivistica din care a reiesit ca actul de vanzare cumparare care a stat la baza procesului nu a fost prezentat instantei niciodata in original.
Un alt dosar cu aceeasi vechime din 2007 se judeca la Tribunalul Brasov. In aceasta cauza petentul Varnav Gheorghe Spiridon prin procuratorul Maricel Cosor cere punerea in posesie cu o suprafata de 500 hectare de padure. In cadrul aceluiasi dosar Manastirea Samarcusesti solicita 260 ha padure pe raza comunei Straoane dobandite prin succesiune de la Victoria Bibescu.
Exista insa si un dosar in care parata Cristofil Denisa Ileana prin procuratorul Gica Duta, seful consiliului de disciplina al silviculorilor, solicita improprietarirea cu aproape 1500 ha padure la Tanasoaia.
In total pe rolul instantelor judecatoresti din tara sunt inregistrate 100 de dosare pentru o suprafata de 6500 ha padure revendicate la legile fondului funciar. Daca unele paduri sunt cerute pe vechiul amplasament altele sunt revendicate mai ales la Soveja, spune directorul Directiei Silvice Vrancea Lucian Zamfir.
In judetul Vrancea Directia Silvica administreaza o suprafata de 52 de mii de ha teren forestier.(Claudia TALAMBĂ)
Artticol preluat de pe Radio DADA

Related posts:
Locuitorii din Paunesti asteapta sa primeasca 1350 de hectare de padure dar primaria taraganeaza cu intocmirea actelor De peste jumatate de an, oamenii din comuna Paunesti asteapta…
EXCLUSIV: Episcopia Buzaului si a Vrancei, acuzata ca solicita sute de hectare doar in baza unui simplu inventar facut de un preot acum 60 de ani Reprezentantii Obstei Colacu acuza Episcopia Buzaului si Vrancei de “expansiune…
Incendiu de amploare la Cimpineanca: 20 de hectare in flacari La aceasta ora, pompierii de la ISU Vrancea intervin in…
VIDEO: Cristi Irimia, la Atlas TV. Critici dure la adresa liderului PDL Vrancea, Alin Trasculescu Jurnalistul Cristi Irimia a fost prezent pentru a 3-a oara…
De ce sunt inevitabile masurile dure Traim nu doar vremuri grele, ci foarte grele. Dar daca…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.