Cautatorii de aur devasteaza padurea amazoniana

Cautatorii de aur devasteaza padurea amazoniana
Cautatorii de aur devasteaza padurea amazoniana

Prin realizarea unor cartografii aeriene si monitorizare prin satelit, cercetatorii de la „Carnegie Institution for Science” au aratat, de asemenea ca procentul pierderilor de paduri din Madre de Dios s-a triplat din 2008, de la inceputul crizei economice globale, in momentul in care pretul aurului a inceput sa creasca.

Pana la realizarea acestui studiu, mii de mine mici clandestine au aparut de la inceputul crizei fara a fi monitorizate, potrivit echipei de cercetare care a fost condusa de profesorul Greg Asner de la Carnegie in colaborare cu Ministrul Mediului din Peru.

„Minerii lucreaza in mii de grupuri mici, asadar este nevoie de o rezolutie foarte buna pentru a cartografia activitatile lor”, a declarat Asner, care a dezvoltat Carnegie Airborne Observatory (CAO), tehnologie care foloseste algoritmi pentru a detecta modificari ale padurilor in zone de aproximativ zece metri patrati.

Echipa a comparat rezultatele oferite de satelit cu cele de pe teren, precum si cele oferite de CAO. CAO foloseste un sistem de detectare a luminii, tehnologie care permite o cartografiere a vegetatiei pentru a o transpune in imagine 3D. Aceasta permite localizarea tuturor copacilor care au marimea mai mare de 1,1 metri. Pana in prezent datele de pe teren si ale CAO au confirmat aproape 94 din minele descoperite.

Ernesto Raez Luna, consilier al Ministerului Mediului din Peru si co-autor al raportului a declarat: „Obtinerea informatiilor privind mineritul ilegal al resurselor de aur a fost destul de dificil pana acum pentru a putea ghida deciziile pe care le vom aloca. In sfarsit, avem date detaliate si exacte pe care le putem transforma in actiuni guvernamentale”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente