Cautatorii prin gunoaie fac concurenta POLARIS

Societatea POLARIS, care se ocupa de colectarea gunoiului din municipiul Targu Jiu, recupereaza doar o parte din deseurile depuse in containerele speciale pentru PET-uri, doze de aluminiu si hartie, din cauza celor care cauta prin ele.
societatea polaris
Romeo Toba, directorul POLARIS din Targu Jiu, a precizat ca aceste containere speciale sunt golite inainte de a ajunge lucratorii societatii. Situatia aduce pierderi insemnate firmei, pentru ca deseurile sunt valorificate. Romeo Toba a precizat ca lacatele de la containere au disparut: “Avem probleme cu cetatenii care cauta prin gunoaie si ne iau PET-urile si hartia. Containerele au fost dotate cu lacate, care au disparut dupa un timp. Aceste deseuri sunt transportate la Constanta, unde sunt valorificate”. Containerele galbene sunt destinate PET-urilor si dozelor din aluminiu, iar in cele de culoare albastra se depune hartia.

Targujienii, obisnuiti sa arunce selectiv gunoiul

Sistemul de colectare selectiva a deseurilor menajere a fost pus in functiune in primavara acestui an, cand au fost amplasate eurocontainere speciale in zece locatii. In ciuda problemelor cu care se confrunta, reprezentantii firmei sustin ca actiunea este un succes si containerele speciale au fost amplasate in 40 de locatii in cartierele din oras. Romeo Toba spune ca, daca sistemul va da randament, “clopotele” vor fi amplasate in toate cele 146 de locuri din Targu Jiu, unde exista ghene pentru depunerea gunoiului: “Au fost colectate zeci de tone de desuri de PET-uri, doze din aluminiu si hartie. Daca va da randament, vom amplasa containere in toate zonele din oras. Cu cat colectam selectiv deseul, cu atat costurile se reduc, iar activitatea devine eficienta”.
Cu toate ca desfasoara o activitate economica avand scop obtinerea de profit, POLARIS nu plateste nici un fel de chirie Primariei Targu Jiu pentru spatiile pe care sunt amplasate eurocontainerele pentru colectarea selectiva. Romeo Toba a precizat ca lucratorii societatii gasesc de multe ori si alte tipuri de deseuri in containerele speciale: moloz, sifoniere, dormeze.
Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente