Africa – un nou vaccin impotriva meningitei

c85b7fdbd11.jpgCei 25 de ministri ai sanatatii din tarile africane afectate in fiecare an de epidemia de meningita, vor introduce, in curand, un nou candidat- vaccin extrem de promitator in planul lor de lupta.
Destinatie Sanatate a mentionat deja existenta acestui candidat- vaccin, si multiplele lui avantaje in comparatie cu actualul vaccin utilizat. Conform OMS “acest nou vaccin ar conferi o imunitate mai ridicata”. Dar atuul principal rezida, mai ales, in capacitatea sa de a imuniza populatia pe termen lung – o calitate esentiala pentru o politica generala de prevenire a meningitei in Africa.
Actualul vaccin, numit polizaharidic, este eficient numai pentru o perioada maxima de 5 ani, ceea ce implica organizarea de noi campanii de vaccinare in masa care sunt foarte scumpe. Un avantaj al noului vaccin: imunitatea s-ar extinde si la personele nevaccinate daca acestea locuiesc in apropierea personelor vaccinate.
Costul noului vaccin (0,40 dolari/doza) este similar vaccinului actual. De acest vaccin ar trebui sa beneficieze locuitorii din Burkina Faso in perioada 2009 – 2010, apoi va fi distribuit si in celelalte 24 de tari ale “centurii de meningita” , intre 2010 – 2015.

Sursa: www.futura-sciences.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente