CE: 4 mld. euro pentru tehnologii din energia regenerabila

0
258
Schneider Electric prezintă la FOREN soluţii pentru energii regenerabile, reţele inteligente şi management energetic

Comisia Europeana (CE) a aprobat, miercuri, o propunere de alocare a patru miliarde de euro pentru finantarea tehnologiilor din domeniul energiei regenerabile, precum captarea si stocarea de dioxid de carbon, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Infiintarea fondului pentru tehnologii de energie regenerabila a fost convenita in 2008 de Consiliul European pentru a sustine operatiunile de stocare a dioxidului de carbon.

„Propunerea a fost adoptata miercuri, oferind sprijin financiar pentru proiecte care implica tehnologii de captare si stocare a carbonului sau tehnologii pentru sectorul energiei regenerabile”, a afirmat un purtator de cuvant al CE.

Un numar de opt proiecte ar putea primi finantare din vanzarea de catre fond a 300 de milioane de permise CO2. Un certificat de emisii corespunde unei tone de dioxid de carbon, iar prin alocare se stabilesc limitele cantitatilor de dioxid de carbon pe care industriile au permisiunea sa le emita. Companiile vand si cumpara certificate de emisii in functie de indeplinirea tintelor de poluare.

Statele membre trebuie sa prezinte o lista de proiecte Bancii Europene pentru Investitii, care recomanda CE cui sa acorde finantare.

Executivul european ar putea prezenta luni mai multe detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.