Comisia Europeana a aprobat Romaniei al treilea proiect de vizeaza managementul integrat al deseurilor din judetul Vrancea, valoarea totala a investitiei fiind de peste 36 milioane euro, fara TVA, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Mediului.management deseuri

Prin acest proiect vor fi inchise depozitele urbane si rurale de deseuri din judetul Vrancea care nu se ridica la nivelul standardelor europene. Contributia comunitara va fi de 27 milioane euro.

Investitiile vor viza inchiderea a trei depozite urbane, curatarea altor doua, inchiderea si reabilitarea a 200 de depozite rurale neconforme, deschiderea unui depozit judetean de deseuri la standarde europene, facilitati de colectare a deseurilor, precum si construirea a trei statii de transfer si a sase platforme de colectare.

Ministerul Mediului sustine ca aproximativ 387.632 de locuitori vor beneficia de acest proiect, iar in timpul implementarii sale vor fi create aproximativ 200 de locuri de munca. Dupa finalizarea investitiilor, in 2011, vor fi generate, de asemenea, circa 200 de locuri de munca.

Romania a mai primit aprobare din partea Bruxelles-ului pentru alte doua proiecte de management al deseurilor, unul la Bistrita-Nasaud, de 36 milioane euro, si altul in judetul Giurgiu, de 26 milioane euro.

Romania va primi de la Comisia Europeana, prin Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu), 1,17 miliarde euro in perioada 2007-2013 pentru proiecte vizand managementul integrat al deseurilor.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here