CE a lansat doua proceduri de infringement pe mediu impotriva Romaniei

CE a lansat doua proceduri de infringement pe mediu impotriva Romaniei
CE a lansat doua proceduri de infringement pe mediu impotriva Romaniei

CE a lansat, joi, doua proceduri de infringement pe mediu impotriva Romaniei pentru ca nu a trimis detalii privind transpunerea in legislatia nationala a legislatiei UE in ceea ce priveste deseurile de ambalaje si vehiculele scoase din uz, informeaza institutia.

Comisia Europeana solicita Romaniei “sa transmita detalii privind punerea in aplicare in legislatia nationala a legislatiei UE in doua domenii diferite din sectorul deseurilor – deseurile de ambalaje si vehiculele scoase din uz”.

“Directiva revizuita privind ambalajele, care extinde domeniul de aplicare a directivei originale, clarificand distinctia intre ce anume constituie ambalaj si ce nu, in vederea reducerii deseurilor de ambalaje, trebuia transpusa in legislatia nationala pana la 30 septembrie 2013”, se arata in comunicatul CE.

Potrivit sursei citate, Romania nu a respectat acest termen si, ca urmare, la 29 noiembrie 2013, i-a fost trimisa o scrisoare de punere in intarziere.

Comisia precizeaza ca, in luna ianuarie 2014, Romania a raspuns precizand ca este in curs de elaborare o decizie a Guvernului. Avand in vedere insa ca, pana in prezent, Comisiei nu i-au fost notificate niciun fel de masuri, aceasta a lansat un infringement (aviz motivat).

A doua procedura de infringement se refera la modificarea standardelor UE privind vehiculele scoase din uz. Modificarea trebuia transpusa in legislatia nationala pana la 22 august 2013. Intrucat nu a primit nicio notificare, in luna septembrie 2013, Comisia a trimis o scrisoare de punere in intarziere.

Conform CE, Romania a raspuns ca legislatia corespunzatoare este in curs de pregatire, dar, “neprimind nici pana in prezent vreo notificare, Comisia trimite acum un aviz motivat”, iar Bucurestiul are la dispozitie doua luni pentru a raspunde, in caz contrar putand fi trimis in fata Curtii de Justitie a UE.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente