CE isi extinde sistemul de management de mediu la toate cladirile detinute in Bruxelles si Luxemburg

Comisia Europeana (CE) a decis sa-si extinda sistemul de management al mediului la toate activitatile si cladirile sale din Bruxelles si Luxemburg, fapt ce duce la cresterea eficientei energetice, folosirea optima a resurselor naturale si reducerea emisiilor de CO2, a anuntat, miercuri, institutia.management de mediu

Sistemul de certificare este bazat pe regulamentul EMAS (sistemul comunitar de management de mediu si audit).

„Angajatii nostri si-au asumat de multa vreme un angajament real in sensul reducerii impactului activitatilor Comisiei asupra mediului. Comisia s-a angajat inca din 1997 sa efectueze o -administrare ecologica-, prin care a evaluat impactul activitatilor sale asupra mediului, a redactat rapoarte in acest sens si a redus impactul asupra mediului prin intermediul punerii in aplicare a Regulamentului EMAS, in etapa pilot. Extinzand sistemul EMAS in cadrul Comisiei, valorificam experienta acumulata pentru a face fata provocarii de a reduce in mod continuu amprenta ecologica in anii urmatori”, a declarat vicepresedintele CE, Siim Kallas, insarcinat cu administratia, auditul si lupta antifrauda.

Etapa pilot EMAS in Bruxelles derulata intre 2002 si 2008 s-a concretizat in reducerea consumului de energie, de apa, de hartie, deseuri, precum si a emisiilor de CO2 generate de cladiri. Totodata, acesta a dus la promovarea mijloacelor de transport durabile.

Astfel, consumul de electricitate si de apa a scazut cu 14% si respectiv 23% pe m². Emisiile de CO2 au fost reduse cu peste 7% pe m² in aceste cladiri. Din 2003, consumul de hartie offset s-a redus cu 48%, iar al hartiei de birou cu 41%. Volumul de deseuri generate a scazut cu 11%, de la 331 kg/persoana/an la 294 kg/persoana/an. Aproximativ 54% din aceasta cantitate este reciclata.

In plus, ponderea personalului din Bruxelles care se deplaseaza la serviciu cu masina personala a scazut la 29% (de la 50% in 1998), in timp ce proportia utilizatorilor de mijloace de transport in comun – autobuz, tramvai, metrou sau tren – a crescut la 50% (de la 32% in 1998).

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *