CE pregateste masuri specifice pentru agricultura bio

0
453

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, aflat sambata in vizita in Franta, a promis masuri specifice pentru agricultura biologica in noua politica agricola comuna, transmite AFP.

„Are loc o reflectie vizand propunerea de masuri specifice pentru agricultura biologica si sistemele de productie bio care il vizeaza direct pe consumator”, a declarat Ciolos la Mur-de-Bretagne, unde are loc un targ de produse bio.

Comisarul are in vedere indeosebi sa „dea statelor membre posibilitatea de a sustine agricultura bio”, amintind ca este vorba de o agricultura „care asigura o gestionare buna si durabila a resurselor naturale”.
Comisia Europeana lucreaza de asemenea la un „logo pentru producatorii locali care se adreseaza circuitelor scurte” (direct catre consumatori, n.r.), a adaugat el, indemnandu-i pe producatorii locali sa „nu se teama de Europa”.

Ciolos a afirmat de asemenea ca doreste sa asigure „mentinerea diversitatii productiilor din Europa” si ca „nu se poate vorbi de un sistem unic”, pentru ca fiecare sistem de productie isi are propriul loc. „Vanzarea directa isi are locul pe piata comunitara”, a subliniat comisarul european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.