Ce puteti vedea in acest weekend la Fest ONG

Ce puteti vedea in acest weekend la Fest ONG

Incepand de astazi si pana pe 3 iunie, pe strada Potaissa din Cluj-Napoca are loc Fesivalul Regional al Organizatiilor din Transilvania Fest ONG Transilvania.

Expozitii, concerte de muzica renascentista si indiana, ateliere sustinute de mestesugari, sunt doar cateva dintre evenimentele care ii asteapta pe clujeni in acest sfarsit de saptamana la Fest ONG.
Evenimentul are loc in contextul in care anul 2011 a fost declarat de catre Consiliul European „Anul voluntariatului”. Acest proiect are ca scop primordial cresterea vizibilitatii ONG-urilor atat in randul cetatenilor clujeni cat si a organizatiilor corporatiste, prin prezentarea in cadrul unui festival stradal a activitatilor, proiectelor precum si a evenimentelor derulate de acestia in timpul anului.
Astazi este prima zi a evenimentului si este dedicata educatiei, cercetarii si asociatii profesionale. In acest scop, intre orele 10-18 va avea loc un flashmob oferit de Centrul de Voluntariat „Ion Ratiu”, o expozitie de produse realizate de persoane cu probleme de sanatate mintala de la fundatia Estuar, iar de la ora 17 va avea loc un concert sustinut de Bajka Brigitta (chitara, voce). Deschiderea Festivalului va avea loc la ora 18, cu un concert de muzica renascentista sustinut de orchestra Liceului Waldorf. De la ora 19:00 va avea loc concertul Karra, sustinut de grupul Alterego.
Sambata este ziua dedicata culturii, religiei si artei, iar in acest scop de la ora 13 va avea loc vernisajul unei expozitii laice, realizata de asociatia Meduart, la Turnul Croitorilor. Pe langa acest eveniment va mai avea loc o demonstratie de prelucrare manuala a sticlei, sustinuta de breasla Mestesugarilor din Transilvania, dar si ateliere de pictura pe sticla si arta manuala, realizate de catre elevii scolilor cuprinse in proiectul „Si tu ai un Inger”, al asociatiei MeduArt. Apoi, intre orele 13:00 – 14:00 pe scena se va juca „Visul unei nopti de vara”, de W. Shakespeare, urmand apoi un spectacol de dansuri populare sustinute de Ansamblul Traditii din cadrul USAMV. De la ora 15 va avea loc o noua sceneta de teatru, intitulata „Destinul vietii”, urmand apoi un concert muzica indiana, sustinut de asociatia Sahaja Yoga. De la ora 18 va avea loc un un spectacol de dans renascentist, iar de la 19.30 – serata memoriala Janos Pilinszky. Duminca este ziua dedicata sportului, tineretului si recreeri, iar asociatia Sahaja Yoga va sustine un nou concert de muzica indiana, de la ora 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *