Ce stiati si ce nu stiati despre… verde

Ce stiati si ce nu stiati despre... verde

Culoarea verde semnifica viata, natura, speranta, tinerete si libertate.

Pentru vechii egipteni culoarea verde era o culoare sacra, reprezenta speranta si bucuria. De aceea in acele vremuri templele aveau etaje…verzi. Stiati ca inainte de anii 50 costumul lui Mos Craciun a fost verde? Pana cei de la Coca Cola au fost cei care l-au imbracat pe Mos in verde. In anii 60, in liceele din America, homosexualii care doreau sa fie ”recunoscuti” in fiecare zi de…joi se imbracau in verde total.

Un branding reusit

La Londra exista un pod de pe care multi sinucigasi alegeau sa isi curme viata, iar dupa ce acesta a fost vopsit in culoarea verde, se spune ca sinuciderile au scazut cu peste 30%! In alta ordine de idei, dar pe aceeasi tema, se spune ca lentilele de ochelari verzi sunt cele mai protectoare pentru ochiul uman.

Broscoiul Kermit (din ”Papusile Muppets”), cel mai cunoscut ”ambasador” al culorii verzi, sustinea si canta) “It’s not easy being green”. Dar, daca vorbim despre un branding reusit, culoarea verde sta bine: se regaseste peste tot in natura, si societatea, psihologii, poetii si scriitorii de literatura SF au ”ajutat-o” sa devina una dintre cele mai populare culori si cea mai incarcata de semnificatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *