Cea mai ampla mobilizare mondiala pentru mediu din istorie implica si Clujul

Cea mai ampla mobilizare mondiala pentru mediu din istorie implica si Clujul
Cea mai ampla mobilizare mondiala pentru mediu din istorie implica si Clujul

Duminica, 21 septembrie, cu doar cateva zile inaintea summit-ului climatic organizat de ONU, membrii Avaaz din toata lumea vor lua parte la Marsul global pentru actiune climatica. Nici clujenii nu se lasa mai prejos si vor iesi in Piata Unirii.

Clujul este printre marile orase care arata ca ii pasa de problemele de climat care sunt din ce in ce mai grave, iar locuitorii sai vor iesi in Piata Unirii duminica de la ora 17 pentru a trage un semnal de alarma. Marsul incepe din Piata Unirii si bifeaza Bulevardul Eroilor, Prefectura, Sora si Casa de Cultura a Studentilor.

“Dorim sa ridicam un semnal de alarma la adresa cetatenilor referitor la criza climatica. Dorim sa aratam ca ne pasa si ca ne implicam activ in rezolvarea acestei probleme. Vrem sa le aratam liderilor ca se pot baza pe noi in implementarea masurilor de protejare a planetei si ca suntem o armata imensa, raspandita la nivel global si pregatita pentru a servi scopurile liderilor de a salva planeta, de a crea un mediu sanatos pentru toti locuitorii planetei si de a duce omenirea spre urmatorul prag al existentei unde ignoranta si individualismul vor fi maladii de mult extirpate”, a spus Codrin Stefan Mursa, unul dintre organizatorii marsului la Cluj, alaturi de Raluca Ciocian, Luminita Dejeu, Radu Andreica si Monica Klausen.

Actiuni similare vor avea loc si la Bucuresti, Brasov si Iasi.

Marsurile la nivel global vin in contextul in care liderii lumii cred ca multora dintre cetateni nu le pasa de schimbarile climatice si ca nu dau importanta cuvenita acestui subiect. Pe 21 septembrie, lumea are o sansa fara precedent de a le dovedi ca se insala, prin cel mai mare mars pentru actiune climatica din istorie.

Pentru summit-ul climatic ONU din acest an, secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon invita liderii lumii, de la guverne, domeniile finantelor, afacerilor si societatii civile pentru a dinamiza actiunile legate de climat. El i-a rugat pe acesti lideri sa vina cu actiuni si anunturi puternice la acest summit, care sa intareasca rezistenta climatului si sa mobilizeze vointa politica pentru un acord legal in 2015. Summitul climatic ONU 2014 este o oportunitate unica pentru lideri sa lupte pentru o viziune ambitioasa bazata pe actiuni care sa duca la acel acord global in 2015.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente