Cea mai bine pazita granita din lume a devenit un paradis al animalelor

Cea mai BINE PĂZITĂ granita din lume a devenit un PARADIS al animalelor
Cea mai BINE PĂZITĂ granita din lume a devenit un PARADIS al animalelor

Granita dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud, considerata cea mai bine pazita frontiera din lume, a devenit, in mod suprinzator, un adevarat paradis pentru o serie de animale si plantele care au disparut din alte zone ale Asiei.

Zona demilitarizata dintre cele doua Corei a fost instituita in 1953, odata cu armistitiul incheiat de cele doua natiuni, in prezent Nordul si Sudul fiind, din punct de vedere tehnic, inca in razboi.

Regiunea cunoscuta sub numele de DMZ , a carei latime este de patru kilometri si lungimea de 238 de kilometri, este plina de mine si imprejmuita de un gard electric. Accesul este restrictionat, iar patrulele militare ale celor doua tari supravegheaza zona de o parte si de cealalta a granitei.
Surprinzator, toate aceste masuri de securitate luate de armatele celor doua natiuni au facut ca zona propriu-zisa sa devina un adevarat paradis al speciilor salbatice specifice regiunii, potrivit revistei National Geographic.
“Intr-un fel, e ironia razboiului. Specii pe cale de disparitie sau care chiar au disparut din alte zone ale Asiei si-au gasit refugiul in aceasta zona. Printre animalele care traiesc aici se numara cocorii cu gatul rosu, ursi negri sau mosti (mamifere asemanatoare caprioarelor, originare din Asia – n.r.)”, explica Hall Healy, presedintele unei fundatii pentru protectia cocorilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente