Cea mai bogata femeie din Romania dezvolta un proiect eolian

0
446

ButanGas Romania, firma controlata de Veronica Gusa de Dragan, vaduva lui Constantin Dragan, a achizitionat 90% din actiunile companiei constantene Romconstruct Top.Veronica Gusa

ButanGas Romania, firma controlata de Veronica Gusa de Dragan, a achizitionat 90% din actiunile companiei constantene Romconstruct Top, facand astfel un pas mare in dezvoltarea de proiecte eoliene, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit estimarilor facute de Forbes, Veronica Gusa de Dragan este cea mai bogata femeie din Romania, cu o avere estimata la 420 – 450 mil. euro.

Romconstruct Top este beneficiarul uneia dintre cele mai mari finantari europene acordate pana acum pe piata locala pentru cresterea competitivitatii, firma beneficiind de fonduri de 62,48 de milioane de lei (circa 15 milioane de euro) pentru realizarea unui parc eolian in localitatea dobrogeana Silistea. Valoarea totala a proiectului este de 177,1 milioane de lei (42 de milioane de euro). Tinand cont de faptul ca investitia pentru instalarea unui MW de capacitate in proiecte eoliene costa intre 1,5 si 1,8 mil. euro, parcul pe care il dezvolta Romconstruct Top ar putea avea o capacitate de pana la 28 MW, ceea ce ar presupune montarea a circa 14 turbine de 2 MW, acesta fiind un parc de dimensiuni mici.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.