Cea mai mare centrala solara din lume va fi construita in Australia

0
385

Cea mai mare centrala solara din lume, cu o capacitate de 1.000 de megawati, in valoare de peste 1 miliard de dolari, va fi construita in Australia, a declarat duminica primul ministru de la Canberra, Kevin Rudd.
centrala solara
Noua constructie va avea o capacitate de productie de trei ori mai mare decat centrala solara din California, cea mai mare constructie de acest gen in prezent.

Prin acest proiect autoritatile australiene spera sa obtina o crestere economica, sa ofere noi locuri de munca si sa promoveze energiile alternative, toate acestea prin exploatarea „celei mai importante resurse naturale a tarii”, soarele.

Mai multe detalii vor fi stabilite spre sfarsitul acestui an, iar proiectul ar trebui sa fie dezvoltat, ulterior, la o retea de distributie in tot continentul. „Vrem sa fim liderii mondiali in domeniul energiilor alternative”, a mai adaugat Rudd.

Australia va deveni membru cu drepturi depline a Agentiei pentru Energii Regenerabile, care isi va convoca prima intalnire globala in luna iunie a acestui an.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.