Cei mai mici medieseni descopera roadele compostului

Cei mai mici medieseni descopera roadele compostului

Reprezentantii S.C. ECO-SAL S.A. Medias (foto), care sustin ca se implica constant in desfasurarea de actiuni si evenimente cu teme ecologice in randul generatiei tinere, a initiat un proiect pentru gradinitele din municipiul Medias, intitulat „Roadele compostului”.

Proiectul se va desfasura in perioada 17 septembrie 2012 – 15 iunie 2013 si este destinat in principal copiilor, dar si cadrelor didactice din fiecare gradinita implicata. Implementarea proiectului are drept scop invatarea bunelor practici de catre copii, de la cele mai fragede varste, in ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor, separarea corecta a deseurilor biodegradabile, urmarirea transformarii lor in compost dar si utilizarea corecta a compostului in obtinerea de culturi.

Initiatorii proiectului vor pune la dispozitia respectivelor institutii de invatamant atat recipientii necesari pentru compostare, cat si materialele informative utile in derularea proiectului. Persoanele responsabile pentru buna desfasurare a proiectului vor instrui in prima faza educatorii, oferind informatii utile din ghidurile „Fabrica de pamant” si „Pamant curat!”, ghiduri care sunt folositoare pentru realizarea compostarii individuale. Cu ajutorul unui desen animat, care va fi proiectat in sala de clasa, vor fi transmise intr-un mod mult mai simplu informatiile dorite grupului tinta. Realizarea acestui proiect ajuta la dezvoltarea simtului civic al copiilor implicati in proiect si a comportamentului ecologic, dar si imbunatatirea cunostiintelor in ceea ce priveste acest domeniu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente