CEJ: Vanzarea de electricitate provenita de la panourile solare este o activitate economica

EJ: Vanzarea de electricitate provenita de la panourile solare este o activitate economica
EJ: Vanzarea de electricitate provenita de la panourile solare este o activitate economica

Instalarea de panouri solare pe acoperisul unei case si vanzarea de electricitate provenita de la acestea este o ‘activitate economica’ cu beneficiile sale aferente, a decis Curtea Europeana de Justitie (CEJ), informeaza joi AFP.

Justitia europeana a fost sesizata de Curtea administrativa a Austriei in legatura cu recursul depus de un cetatean austriac care a solicitat returnarea TVA-ului pe care l-a achitat in momentul cumpararii unor panouri fotovoltaice pe care le-a instalat pe acoperisul casei sale, cerere respinsa insa de autoritatea fiscala competenta.

Cetateanul austriac a facut cunoscut ca intreaga productie de electricitate generata de aceasta instalatie, insuficienta pentru a-i acoperi nevoile, a fost revanduta prin contract la pretul pietei societatii a-kostrom Solarpartner de la care el a cumparat energia electrica necesara locuintei lui.

CEJ a decis ca exploatarea unei instalatii fotovoltaice private conectata la reteaua de energie electrica este o activitate economica si ofera dreptul rambursarii TVA-ului platit la achizitionarea instalatiei.

‘Exploatarea unei instalatii fotovoltaice reprezinta o activitate economica daca ea este realizata cu scopul obtinerii de venituri cu caracter permanent’, a decis CEJ, precizand ca nu este obligatoriu ca aceasta activitate sa genereze profituri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente