Spania suprataxeaza energia regenerabila dupa ce a subventionat-o
Spania suprataxeaza energia regenerabila dupa ce a subventionat-o
EJ: Vanzarea de electricitate provenita de la panourile solare este o activitate economica
EJ: Vanzarea de electricitate provenita de la panourile solare este o activitate economica

Instalarea de panouri solare pe acoperisul unei case si vanzarea de electricitate provenita de la acestea este o ‘activitate economica’ cu beneficiile sale aferente, a decis Curtea Europeana de Justitie (CEJ), informeaza joi AFP.

Justitia europeana a fost sesizata de Curtea administrativa a Austriei in legatura cu recursul depus de un cetatean austriac care a solicitat returnarea TVA-ului pe care l-a achitat in momentul cumpararii unor panouri fotovoltaice pe care le-a instalat pe acoperisul casei sale, cerere respinsa insa de autoritatea fiscala competenta.

Cetateanul austriac a facut cunoscut ca intreaga productie de electricitate generata de aceasta instalatie, insuficienta pentru a-i acoperi nevoile, a fost revanduta prin contract la pretul pietei societatii a-kostrom Solarpartner de la care el a cumparat energia electrica necesara locuintei lui.

CEJ a decis ca exploatarea unei instalatii fotovoltaice private conectata la reteaua de energie electrica este o activitate economica si ofera dreptul rambursarii TVA-ului platit la achizitionarea instalatiei.

‘Exploatarea unei instalatii fotovoltaice reprezinta o activitate economica daca ea este realizata cu scopul obtinerii de venituri cu caracter permanent’, a decis CEJ, precizand ca nu este obligatoriu ca aceasta activitate sa genereze profituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here